Schwalbe

Schwalbe Residentie: De Avonden #2

Theater

woensdag
9 mei
19:30 uur

De Avonden is een nieuw initiatief van theatercollectief Schwalbe waarbij de inzet het woord is, waartoe we ons telkens gaan verhouden.

Verhouden tot =
kijken naar
ervaren van
afkeren van
opgaan in
verbinden met
observeren van
meedoen met
proeven van

Het woord livelihood is het woord van deze avond.

"When we use the term 'livelihood' we are talking about self-organised work in living economies, based on co-creation and co-production. A livelihood is not a ''job'...a 'job'is based on the further reduction of a creative, autonomous human being to 'labor' and the reduction of labor into a commodity. Peasants and small-scale farmers do not have 'jobs', yet they work more and harder than anyone else."
Uit: 'Who really feed the world?' van Vandana Shiva

Wat ons o.a. inspireerde in de tekst van Vandana Shiva is dat het uitgaat van een andere manier van werken, hoe je je 'werk' doet en welke waarde en betekenis je aan je werk geeft.
Maar het woord en de betekenis ervan is voor ons slechts een zoeklicht, het heeft geen vaste invulling maar nodigt uit om op een andere manier naar ons eigen 'werk' leven en omgeving kijken.

Vanuit de perspectieven van o.a. Kees van Leeuwen (theaterdirecteur), Anne Geene en Sander Uitdehaag (Salvo), willen we op 'De Avonden' ruimte geven aan 'het gesprek'.

Tijd: welkom vanaf 19:30 om 20:00 'beginnen' we.
Verzochte bijdrage: 5 euro

Schwalbe residentie
Theatercollectief Schwalbe maakt, sinds hun afstuderen aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, voorstellingen die opvallen door hun vorm en door de onderliggende zoektocht naar de kracht van theatrale beweging. De komende vier jaar gaat het collectief op een aantal geselecteerde plekken op residentie. Gedurende een aantal weken kan het publiek letterlijk binnenlopen en zo de bijzondere kijk van Schwalbe op theater ook lijfelijk ervaren.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau