ArrayArrayArray Theater Ins Blau - Programma

Sue-Ann Bel en Marjolein van der Meer

Jonge Makers Festival: LEB NNA-EUS en TEEN

Theater

dinsdag
26 juni
20:30 uur

Regie: Paul De Bruyne

Tekst: Paul De Bruyne

Spel: Marjolein van der Meer, Cas Bastiaans

Jonge Makers Festival
Theater Ins Blau geeft graag ruimte aan nieuwe makers. Voor het Jonge Makers Festival hebben we verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Gedurende de drie dagen van het festival kan je genieten van diverse voorstellingen van onder andere Academie voor Theater en Dans Amsterdam, Toneelschool ArteZ (Arnhem) en de Toneelacademie Maastricht (performance opleiding). Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten. Voor zowel publiek als de makers een unieke gelegenheid om elkaar te ontdekken. We vragen de makers hun eigen werk te tonen, hoe pril het soms is en we vragen het publiek om reactie en een open blik. Het Jonge Makers Festival is dus de uitgelezen kans om het talent van de toekomst te ontdekken!

Deze avond ziet u twee voorstellingen:

L E B N N A - E U S
Sue-Ann Bel

Ik hou ervan als wij bang zijn voor mij

Ik wil maken en spelen waar ik midden in zit, wat ik meemaak en wat er om mij heen gebeurd. Maar ik wil vooral kunnen zijn wie ik ben. Zijn wie ik ben, hmm makkelijk gezegd, lastig in de werkelijkheid. Wat is de juiste balans van gewoon 'zijn' en zijn wie jij wilt dat ik ben?

‘jij bent echt krachtig’ of, ‘Jij bent echt een sterke vrouw.’ Dit zijn woorden die ik veel heb gehoord de afgelopen 4 jaar. 

Door die vier jaar opleiding heen was ik een beetje bang geworden voor de verschillende meningen die ik te horen kreeg. Ik was bang geworden voor wat ik uitstraal. Bang voor dat ik een zwarte vrouw ben, en dat dat iets betekent in deze maatschappij, op dit moment. Vanuit die angst heb ik mijn afstudeersolo LEBNNA-EUS gemaakt. En nu zie ik dat ik juist ook een belangrijke rol kan vervullen, met mijn kleur.”

Credits:
Idee & Spel: Sue-Ann Bel
Begeleiding: Ibelisse Guardia Ferragutti en Fabián Santarciel de la Quintana
Techniek: Martijn Huisman
Met dank aan: Loes van der Pligt, Dionne Verwey, Jasper Koopmans, Santino Slootweg en Stella van Leeuwen

 

Teen
Marjolein van der Meer
In Teen beleven Nick van de Bergh en Karel Boone - een hardwerkend, gelukkig, state-of-the-art koppel- een snoeiharde dip in hun relatie. Nick is vreemd gegaan met de chef van Karel. Hoe gaat een modern stel om met schuld en boete? Verraad en trouw? Pijn en genot?

Teen is een voorstelling voor volwassen toeschouwers die weten dat liefde geen wandeling in het park is maar een tocht door de wildernis, waarin het genot van de durf hand in hand gaat met de angst voor het verdwalen. Marjolein van der Meer en Cas Bastiaans creëren dit scherp, warm en wreed liefdesverhaal, dat speciaal voor hen is geschreven door Paul De Bruyne.

Deze voorstelling is ook als onderdeel van een serie te bestellen:


Jonge Makers Festival passepartout 2018

  • Inbegrepen data
  • 27 juni 20:30 uur
  • 28 juni 20:30 uur
  • 26 juni 20:30 uur
Type
Aantal
Prijs
Passepartout
Totaal

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau