ArrayArrayArray Theater Ins Blau - Programma

ArtEZ Toneelschool Afstudeerklas

Jonge Makers Festival: Afstudeervoorstellingen

Theater

woensdag
27 juni
20:30 uur

Regie: Jip Vuik

Tekst: Magne van den Berg | Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Merel Pauw, Dalorim Wartes, Steven Ivo, Nick Livramento Silva

Spel: Booi Kluiving, Michael Muller, Joep Paddenburg, Simon Boer | Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Merel Pauw, Dalorim Wartes, Steven Ivo, Nick Livramento Silva

Jonge Makers Festival
Theater Ins Blau geeft graag ruimte aan nieuwe makers. Voor het Jonge Makers Festival hebben we verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Gedurende de drie dagen van het festival kan je genieten van diverse voorstellingen van onder andere Toneelschool ArteZ (Arnhem) en de Toneelacademie Maastricht (performance opleiding). Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten. Voor zowel publiek als de makers een unieke gelegenheid om elkaar te ontdekken. We vragen de makers hun eigen werk te tonen, hoe pril het soms is en we vragen het publiek om reactie en een open blik. Het Jonge Makers Festival is dus de uitgelezen kans om het talent van de toekomst te ontdekken!

De lichting 2018 van Toneelschool ArtEZ presenteert deze avond maar liefst twee afstudeervoorstellingen. Deze voorstellingen zijn de afsluiting van vier jaar noeste arbeid om als professioneel acteur voor toneel of film aan de slag te kunnen gaan.

De lange nasleep van een korte mededeling
Sjon: jon
Jon: ja
Sjon: waar ga je eigenlijk naar op zoek
Jon: naar eenzaamheid en stilte
Sjon: denk je dat dat gelukkig maakt
Jon: ik weet het niet maar het lijkt me wel lekker
Sjon: eenzaamheid is niet lekker Jon en moet je ten koste van alles zien te vermijden

Sjon, Jon, Johan en Louise in een openbare ruimte
Een onschuldige opmerking van Jon
Gehoord door Louise
Geverifieerd bij Johan
Gedubbelcheckt door Sjon
En weer terug bij Jon
Die niet bevestigt noch ontkent
Maar het is al gezegd
En alles is voorgoed veranderd

Hun gemeenschappelijke liefde voor taal en teksttoneel bracht eindexamenstudenten Booi Kluiving, Joep Paddenburg, Michael Muller, en Simon Boer bij De lange nasleep van een korte mededeling van Magne van den Berg. Onder begeleiding van Maria Kraakman onderzoeken zij de oneindige mogelijkheden van deze spaarzame en ritmische tekst.

Van en door: Tekst Magne van den Berg Spel Booi Kluiving, Michael Muller, Joep Paddenburg, Simon Boer Begeleiding Maria Kraakman Techniek Gijs ‘t Hoen Productie ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

FOX POPULI
- een hip-hop variatie op het dierenepos Van Den Vos Reynaerde -

FOX POPULI is een energieke hip-hop vertelling gebaseerd op een van de oudste Nederlandse dierenverhalen. Godlasterend, dwars en sampelend zet het afstudeerjaar van Artez zijn tanden in deze eerste Nederlandse satire. In oudnederlands rijm is het misschien wel de eerste hip-hop tekst in onze taal.

In tijden van volksverlakkers en schurken die met alles wegkomen voeren we een vos ten tonele die kinderen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. Hij is iedereen te slim af, want “ik ben zo slim als de domheid van anderen mij toelaat”. Niemand is veilig voor deze zelfingenomen oer-leugenaar. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken.

Van Den Vos Reynaerde klaagde in de middeleeuwen de hypocrisie van het volk aan. In FOX POPULI kijken we of je het kan opnemen voor een oerschurk. Want hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? We gaan terug naar de oerbron van de Nederlandse taal om een exploderend hip-hop concert te geven. Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?

We laten de oud Nederlandse christelijke cultuur clashen op de moderne tijd.
FOX NEWS meets linkse grachtengordelkliek.
Hip-hop meets verzentoneel.
Dieren neuken met mensen.
Wit knalt op zwart.

Een voorstelling voor iedereen die durft naar zijn innerlijke dier te luisteren.

DIE HELE DING is een jong hip-hop theatercollectief. Ze maakten Lil’ Arial Black voor de parade in seizoen ‘15/’16. Een hip-hop vertelling gebaseerd op het oude sprookje De Kleine Zeemeermin. Nu maken ze hun tweede voorstelling FOX POPULI.

Van en door Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Merel Pauw, Dalorim Wartes Regie Nick Livramento Silva, Jip Vuik

Deze voorstelling is ook als onderdeel van een serie te bestellen:


Jonge Makers Festival passepartout 2018

  • Inbegrepen data
  • 27 juni 20:30 uur
  • 28 juni 20:30 uur
  • 26 juni 20:30 uur
Type
Aantal
Prijs
Passepartout
Totaal

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau