Keren Levi | NeverLike

FOOTNOTES

Dans

donderdag
12 april
20:30 uur

Regie: Keren Levi

Choreografie: Keren Levi

Muziek: Tom Parkinson

Spel: Alicia Verdú Macián, Rozemarijn de Neve, Carcom Sheffer

Met Crippled Symmetry schreef de Amerikaans componist Morton Feldman een uniek muziekstuk. Door de gebruikelijke aanwijzingen voor het samenspel achterwege te laten, schiep hij de voorwaarden voor een ‘aftastende’ uitvoering, een zoektocht naar harmonie en synchronie die slechts ten dele kan slagen.

Choreograaf Keren Levi neemt dit principe als uitgangspunt voor haar nieuwste voorstelling. Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in de ruimte, een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Componist Tom Parkinson liet zich voor zijn soundscape eveneens inspireren door de principes die ten grondslag liggen aan Crippled Symmetry. Zo ontstaat een broze ordening van beweging, ruimte en klank die langzaam afkalft naarmate de tijd verstrijkt, om via vertraging en verstilling uiteindelijk een vaste vorm te vinden. Een intense ode aan de ‘kreupele’ symmetrie, de imperfectie en de menselijke feilbaarheid.

Recensies

FOOTNOTES

“Drie elementen – tijd, ruimte, beweging – brengt Levi bij elkaar met het sculptuur van De Koning, haar danseressen die via beweging door de partituur bladeren en de muziek, de tijd, zelf. Footnotes (For Crippled Symmetry) neemt je mee in een prachtig vormgegeven wereld, vervreemdt en zet aan het denken. Het is alsof je constant iets denkt te kunnen grijpen, maar er dan net niet bij kunt.”

Theaterkrant

FOOTNOTES

“Een fascinerend weefsel van auditieve en visuele fragmenten. Meeslepend, tot de zesde en laatste voetnoot”

Het Parool

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Dans

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau