Backbone | Alida Dors & Silbersee

Speak up!

Dans

woensdag
18 april
20:30 uur

Choreografie: Alida Dors

Muziek: Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme

Spel: Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Pom Arnold (dans), Carla Nahadi Babelegoto (zang),Maciej Straburzynski (zang)

Speak Up!
Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht. Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn.

In speak Up! Deelt Alida haar gedachten over de steeds harder wordende maatschappij, waarin het ongenuanceerd uiten van je mening de norm lijkt. Ze vroeg zichzelf af of er tegenwoordig nog wegingsmomenten bestaan, waarin we onszelf en elkaar ter verantwoording roepen. Hoe zou zo’n modern wegingsmoment eruitzien. Speak Up! Is een hedendaags ritueel, waarin de performers zelf de verantwoordelijkheid nemen om gewogen te worden. De winti traditie vanuit Alida’s eigen Afro-Surinaamse roots is hiervoor een blueprint geweest. De titel speak Up! Is uiteindelijk een uitnodiging aan onszelf: wie zijn we geworden en kunnen we daar elke dag achter staan?

Aan Alida’s zijde opereert muzikaal leider Romain Bischoff met Silbersee, waar muziekgenres van urban tot opera bij elkaar worden gebracht. Bij Speak Up! resulteert dit in een creatie waarin de dansers van BackBone de zangers van Silbersee uitdagen om zich volledig te geven in het moment. Samen met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt Speak Up! een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.

Speak up! is een creatie van (hiphop)dansgezelschap BackBone en Silbersee, de productiekern voor onorthodox muziektheater en experimentele opera in co-productie met Theater Rotterdam en tanzhaus nrc (Düsseldorf) en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Recensies

Speak up!

“Carla Nahadi Babelegoto heeft een indrukwekkende operagalm in huis.”

Theaterkrant

Speak up!

“De vier dansers stralen kracht en strijdbaarheid uit, soms letterlijk als boksers en stieren tegenover elkaar.”

De Volkskrant

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Dans

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau