TG Tiefschnee

Vantablack

THEATER

  • Thursday
  • 27  February
  • 20:30  Hour
  • Available

Als hij zichzelf goed onderhoudt kan hij iedereen overleven. Eigenlijk is hij een soort god: hij is nagenoeg onsterfelijk. Hij is de eerste designerbaby van de wereld. Alles gaat perfect. Tot zijn 21e verjaardag.
Voor het creëren van deze überbaby gaf de Commissie voor Wetenschap & Ethiek in het jaar 2026 toestemming, op één voorwaarde. Het kind moet door een reeks intensieve tests gaan, zodra het volwassen wordt. En als de resultaten negatief zijn, moet de creatie worden vernietigd. TG Tiefschnee viert de imperfectie met dit tragikomische horrorverhaal over de eerste designerbaby en zijn creator.

TG Tiefschnee
TG Tiefschnee is in 2015 opgericht door Merel van Huisstede en Rinske Bouwman in Utrecht en staat voor licht absurdistisch teksttheater. De voorstellingen van TG Tiefschnee gaan over raslosers die op de rand van de samenleving staan en tragikomische plannen hebben om hun leven een andere wending te geven. Merel en Rinske maakten eerder Karaoke Real Doll, waar twee mannen en hun siliconen sekspoppen elkaar ontmoeten,  Most trees are blue, waarin twee aliens een bed & breakfast beginnen op aarde, Avocado Inn, een psychologische hard-boiled detective met liedjes, De Konijn Monologen waarin een jongen zich als konijn verkleedt en probeert te overleven op een vlakte in het wild, en Rauw over een man die met een wetenschappelijk experiment wil aantonen dat hij twee dagen identiek kan maken. Deze voorstellingen waren o.a. te zien in De Brakke Grond, Theater Ins Blau, Corrosia, Theater Walhalla, Theater De Kom, Stukafest en Magneet festival.