In verband met de landelijke maatregelen coronavirus zijn alle voorstellingen tot aan de zomer afgelast.
Bezoekers met een kaartje worden in mei per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.
We volgen hierin het landelijk beleid Bewaar je ticket. Zie ook www.bewaarjeticket.nl.

De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau is tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Coronamaatregelen Theater Ins Blau

Theater Ins Blau en de 1,5 meter regel.

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt om het theater aan te passen aan de maatregelen. Zo knappen we het pand op en nemen we maatregelen zoals het plaatsen van plexiglas schermen, handgel en looproutes.  En we maken een protocol waarin we uitleggen hoe bezoekers weer naar ons theater kunnen komen. Zo kunnen we straks theatermakers en publiek weer op een veilige en prettige manier verwelkomen.

Ook na 1 juli, als er grotere groepen naar binnen mogen, zijn met de 1,5 meter regel alleen kleine initiatieven mogelijk in ons theater, maximaal tot 50 personen. Voor veel voorstellingen heeft dit gevolgen voor de haalbaarheid, waardoor het nu nog niet duidelijk is welke voorstellingen we van dit seizoen kunnen verplaatsen en welke van komend seizoen definitief door zullen gaan.

De brochure en de voorverkoop van het nieuwe seizoen is daarom, in samenspraak met Leidse Schouwburg & Stadsgehoorzaal Leiden, uitgesteld. Zodra wij meer zekerheid hebben over de programmering, laten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk weten! Voor de geannuleerde voorstellingen volgen we het landelijk beleid  www.bewaarjeticket.nl .


Update geannuleerde voorstellingen voorjaar 2020

In de eerste week van mei is duidelijk welke voorstellingen definitief niet verplaatst kunnen worden. Bezoekers met een kaartje voor deze voorstellingen krijgen een e-mail met daarin de mogelijkheid om de kosten van zijn/haar theaterkaartje om te laten zetten in een voucher, terugbetaald te krijgen of te doneren aan de theatermakers en het theater.

Met de voucher kan je volgend seizoen of het seizoen daarna weer tickets kopen bij Theater Ins Blau. De voucher staat als digitaal tegoed in je account en is zowel via de website als aan de kassa te gebruiken als betaalmiddel.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je geld terug te vragen. In de mail die je ontvangt staat hoe je dat moet doen. In juni zullen de kosten dan terug betaald worden.

Mis je het theater en hoop je je favoriete theatermaker, danser of cabaretier volgend jaar weer te kunnen zien, dan kun je de ticketkosten ook doneren. Tussen theatermakers en podia is landelijk afgesproken dat dit eerlijk verdeeld wordt onderling.

Voorstellingen verplaatsen
Van een aantal voorstellingen verwachten we dat we deze wel kunnen verplaatsen. Landelijk wordt tussen theater en de theatermakers overlegd hoe voorstellingen voortgezet kunnen worden met de geldende maatregelen. De directies van de verschillende belangenverenigingen hebben een Commissie van Wijzen samengesteld die hierover op 25 mei een advies uitbrengt. Zodra dit advies is uitgebracht hopen wij snel de voorstellingen definitief te kunnen verplaatsen. Bezoekers met een kaartje voor deze voorstellingen kunnen we dan pas informeren. We hopen dat jullie nog even geduld hebben.


Maatregelen coronavirus

Door de maatregelen coronavirus heeft Theater Ins Blau al haar voorstellingen vanaf 12 maart tot en met einde seizoen moeten annuleren. Onze medewerkers zijn thuis en ons theater is gesloten, maar we zitten zeker niet stil.

Wij doen hard ons best deze voorstellingen te verplaatsen naar het volgende seizoen. Dit kost echter tijd en veel overleg. Landelijk wordt overlegd tussen de theaters en de theatermakers hoe om te gaan met de kaarten die verkocht zijn. Daar komt veel bij kijken, want wie betaalt nu de theatermakers en uit welk geld? En hoe moeten de theaters hun medewerkers en andere kosten betalen? Onze programmeur en zakelijk leider zijn hier dagelijks mee bezig.

We volgen het landelijk beleid BEWAAR JE TICKET. Kijk voor meer informatie op www.bewaarjeticket.nl of mail naar info@theaterinsblau.nl.

In mei hopen we je te informeren over de verplaatste en geannuleerde voorstellingen. Heb je een ticket voor een van de voorstellingen die geannuleerd/verplaatst zijn, dan ontvang je van ons per e-mail bericht.

We hopen je weer te zien in het nieuwe seizoen!