Fiep Amsterdam BV

Fieperdepiep festival - Fiep Fiep Vogeltje (2+)

Jeugd

zaterdag
4 maart
10:00 uur
zaterdag
4 maart
11:30 uur

Regie: Hans Thissen

Spel: Judith Sleddens, Milan Boele van Hensbroek

Met de illustraties van Fiep Westendorp als leidraad maakt Judith Sleddens een beeldende, muzikale voorstelling over een avontuurlijke reis van een paniekvogel, een vrolijk meisje èn haar denkbeeldige vriendje. Fiep Fiep Vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar.

Dit is een voorstelling in het kader van het Fieperdepiep Festival, i.s.m. de Leidse Schouwburg.

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en dat gaat groots gevierd worden! Zij was een succesvolle illustrator van boekomslagen en affiches, maar is vooral bekend van haar tekeningen bij de jeugdboeken van Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Zo genieten kinderen en ouders al generaties lang van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en de poezen Pim en Pom. Het werk van Fiep is nog steeds springlevend!

In het feestelijke herdenkingsjaar 2016 - 2017 vindt het Fieperdepiep Festival plaats, een vrolijke en sprankelende theaterbelevenis rond het werk van Fiep Westendorp voor kinderen vanaf 2 jaar.

Tijdens het Fieperdepiep Festival is de foyer door De Taartrovers veranderd in een interactieve theaterspeeltuin die de zintuigen prikkelt, het hart van het festival. De kinderen kunnen er zich creatief uiten en heerlijk verder spelen met wat ze hebben gezien en beleefd tijdens de voorstellingen Fiep Fiep vogeltje en Pim & Pom. Alles speelt zich af in de huiselijke sfeer. Speel in het keukentje, het atelier, de zitkamer of droom lekker weg in een poezen mand met een verhaaltje. 

Uniek aan dit festival is de vrolijk gedecoreerde dubbeldekker die buiten voor de bezoekers klaar staat: de Fiepbus. Beneden in de bus kunnen ze door een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping kunnen kinderen op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Soms worden er ook kleine ritjes gemaakt!

Datum/Tijd
Type
Aantal
Prijs
Normaal
Jeugd
Rolstoel
Totaal

Meer Jeugd

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau